مدیر بخش استاندارد اتحادیه جهانی مخابرات با استقبال از پیشنهاد ایران برای مرکزیت تایید نمونه تجهیزات ارتباطی منطقه گفت: ITU این آمادگی را دارد تا مدارک و مستندات رگولاتوری ایران را در بخش استاندارد و تایید نمونه بررسی کرده و نظر خود را در این زمینه اعلام کند.
وایمکس نیوز - محمد کرمپور، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در دیدار با مدیر بخش استاندارد اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) گفت: ایران آمادگی دارد به عنوان مرکزیت تایید نمونه تجهیزات ارتباطی در سطح منطقه ایفای نقش کند.
وی با اشاره به امکانات آزمایشگاهی و مراکز تحقیقاتی ایران در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: به دلیل اهمیت موضوع استاندارد در حوزه ICT، در ساختار سازمانی رگولاتوری اداره کل مستقلی برای هدایت و انجام امور مربوط به حوزه استاندارد و تایید نمونه تجهیزات مخابراتی پیشبینی شده است. در رگولاتوری تلاش بر این است که تمامی فعالیتهای این حوزه در چارچوب استانداردهای بینالمللی باشد.
مدیر بخش استاندارد اتحادیه بین المللی مخابرات - ITU- نیز با استقبال از این پیشنهاد گفت: در زمان حاضر مرکز تایید نمونه تجهیزات ارتباطی در چند کشور وجود دارد که به شکل منطقهای فعالیت میکنند و ITU این آمادگی را دارد تا مدارک و مستندات رگولاتوری ایران را در بخش استاندارد و تایید نمونه بررسی کرده و نظر خود را در این زمینه اعلام کند.
مالکوم جانسون گفت: براساس مقررات ITU از ابتدای سال 2011 دانشگاه های کشورهای در حال توسعه عضو اتحادیه جهانی مخابرات میتوانند با پرداخت هزینه کمی عضو ITU شوند.
دسترسی به استانداردهای کلیدی، تسهیلات و بانکهای اطلاعاتی، مشارکت در گروههای مطالعاتی ITU-T ، ارایه پیشنهاد در تدوین و تصویب استانداردهای تاثیرگذار در حوزه ICT، انعکاس و انتشار فعالیتهای دانشگاهها در حوزه استاندارد و دسترسی به نهادهای تنظیم مقررات 192 کشور عضو ITU از مواردی است که جانسون به عنوان مزایای عضویت دانشگاههای کشورهای در حال توسعه در ITU عنوان کرد.
گفتنی است، در صورتی که ایران از سوی ITU به عنوان مرکز استاندارد و تایید نمونه در منطقه پذیرفته شود گواهیهای صادر شده توسط این مرکز برای تمامی اعضای اتحادیه بینالمللی مخابرات قابل قبول بوده و این گواهیها در ITU ثبت میشود.